معرفی
ایران به دلیل دارا بودن منابع وسیع نفت و گاز، همواره یکی از بازیگران اصلی انرژی در منطقه و جهان محسوب می شود. با این حال، الزامات توسعه پایدار و جلوگیری از پیامدهای منفی حاصل از تغییرات اقلیم به واسطه استفاده بیش از حد از سوخت های فسیلی و سایر اقدامات انسانزاد، توجه به انرژیهای تجديدپذير و صیانت از محیطزیست را بیش از پیش ضروری کرده است. علاوه بر این، توسعهی بیرویه کشاورزی بدون در نظر گرفتن حجم منابع آبی تجدیدپذیر و عدم مدیریت صحیح پساب های شهری و صنعتی، وضعیت کمی و کیفی این منابع را در بسیاری از نقاط کشور به سطح بحرانی رسانده است. با توجه به لزوم مدیریت یکپارچه آب، انرژی، غذا و محیطزیست و نظر به رسالت و نقشهی راه دانشگاهها برای توسعه پايدار کشور و به منظور تجميع فعاليتهای حوزه انرژی، آب و محيطزيست در دانشگاه صنعتی شريف و ساماندهی پژوهشکدهها، پژوهشکده علوم و فناوریهای انرژی، آب و محيطزيست دانشگاه صنعتی شريف در سال 1399 با ادغام پژوهشکده علوم و فناوریهای انرژی، انستيتو آب و انرژی و پژوهشکده زیستفناوری و محیطزیست با ايجاد اساسنامه مستقل و مصوب هيات امناء دانشگاه تأسیس شد.
اهداف
-
شناسایی نیازهای پژوهشی کشور در حوزههای آب، انرژی و محیطزیست و تدوین طرحهای پژوهشی مناسب برای رفع این نیازها.
-
انجام پژوهشهای بنیادی، کاربردی و توسعههای در حوزه انرژی، آب و محیطزیست.
-
شناسایی فناوریهای نوین و توسعه فناوری و تعمیق دانش فنی در حوزه فعالیت.
-
تلاش برای بومی کردن فناوریهای مرتبط و ارتقاء جایگاه جهانی ایران در حوزه فعالیت.
-
تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی و فناوری پژوهشکده با رعایت ضوابط و مقررات مربوط.
-
برقراری ارتباط موثر بین دانشگاه و بخشهای مختلف اقتصادی و اجتماعی کشور در حوزه فعالیت.
-
بهرهگیری مطلوب از کلیه امکانات نرم افزاری و سخت افزاری و پتانسیل نیروی انسانی موجود در دانشگاه برای انجام طرحهای تحقیقاتی در حوزه فعالیت.
-
ایجاد ارتباط فعال و سازنده با سایر مؤسسات و جوامع علمی و پژوهشی داخل و خارج از کشور جهت اجرای پروژههای تحقیقاتی مشترک در زمینههای مرتبط با حوزه فعالیت.
-
ایجاد ارتباط و مبادلات علمی با مراکز علمی و پژوهشی مرتبط در گستره ملّی و جهانی.
-
ایجاد زمینههای مناسب برای جذب همکاری دانشمندان و پژوهشگران نخبه و توسعه توانمندیهای نیروی انسانی در حوزه فعالیت.
-
برگزاری کارگارههای آموزشی تخصصی، همایشهای علمی و ارائه دستاوردهای پژوهشی و فناوری با رعایت ضوابط و مقررات مربوط.